Logo PKB
 • Selamat datang ke Perbadanan Pembangunan Kampong Bharu (PKB)

 •  Notis Tawaran Sebutharga 20 unit gerai "push cart". Membekal dan menghantar 20 unit "Push Cart" untuk kegunaan penjaja tepi jalan di Kampong Bharu, Kuala Lumpur. Untuk maklumat lebih lanjut, Sila Klik Disini.
 •  Klinik Penyelesaian Harta Pusaka sesi SEPTEMBER pada 14 & 28 OGOS 2017 (Khamis), Jam 10.00 pagi hingga 4.30 petang di Pejabat PKB. Sila Klik Disini.

 •  Flyer Informasi Penggunaan Produk Biodegradasi di Wilayah Persekutuan. Sila Klik Disini.

 • Baru Pasar Raja Bot sekarang dengan rupa yang baru. "Lebih tersusun dan bersih." Jangan ragu untuk Lawati Pasar Raja Bot di Kampong Bharu.

 •  Pengumuman kepada Pemilik / Pewaris Tanah di Kampong Bharu, anda boleh mengemaskini maklumat anda di sini .

 • Baru  Bagi yang berminat untuk membeli Buku Pelan Induk Terperinci Pembangunan Kampong Bharu, Sila datang ke pejabat kami di PKB. Harga adalah amat berpatutan, bagi softcover harga yang ditawarkan adalah RM200 sahaja manakala bagi hardcover pula ditawarkan pada harga RM250 sahaja. Jika terdapat sebarang pertanyaan, hubungi kami di talian : 03-2692 6733.

Potensi Utama Pembangunan

1Kedudukan strategik Kampong Bharu yang dikelilingi olehkampong-bharu-5 pembangunan mega dan berprofil tinggi antaranya seperti KLCC, Menara Kuala Lumpur, Taman Tasik Titiwangsa, Istana Budaya, Perpustakaan Negara, Bukit Bintang, MATIC serta kawasan perdagangan di Jalan Ampang dan Jalan Tun Razak.

Keadaan ini sangat berpotensi bagi Kampong Bharu dalam menawarkan premis perniagaan dan ruang kediaman yang lebih komprehensif dan moden.

 

2Kedudukan Kampong Bharu yang kampong-bharu-6berhampiran dengan kemudahan perubatan seperti Hospital Besar Kuala Lumpur, Institut Jantung Negara (IJN) dan Pusat Rawatan Islam (Pusrawi) berpotensi dalam memperkenalkan industri perkhidmatan perubatan seperti pusat perubatan pakar, farmasi, dan pusat kecantikan.

 

3Potensi Kampong Bharu menawarkan perkhidmatan ICT memandangkan kedudukannya berhampiran dengan KLCC dan Menara Kuala Lumpur yang merupakan salah satu daripada lima buah bandar siber di Wilayah Lembah Kelang.

4Potensi Kampong Bharu dalam menyusun semula dan mengoptimumkan penggunaan tanah sebagai langkah memperbaiki kualiti persekitaran Kampong Bharu selari dengan pembangunan sekitarnya.

5Potensi Kampong Bharu dihubungkan ke Presint Kebudayaan di sepanjang Jalan Tun Razak, Taman Tasik Titiwangsa, KLCC dan lain-lain tempat tarikan pelancong melalui koridor hijau.

KWPKB DBKL perbadanan putrajaya PL MSWP MYGOV MAMPU MSC 

PERBADANAN PEMBANGUNAN KAMPONG BHARU (PKB)
Aras Bawah, 1 & 2, Lot 61 Rumah Rohas, Jalan Raja Abdullah,
Kampong Bharu, 50300 Kuala Lumpur


Phone  Talian Pantas : +603–2692 6733
Fax  Faks : +603–2693 4733
Email  Emel : webmaster[at]pkb[dot]gov[dot]my
                    
pertanyaan[at]pkb[dot]gov[dot]my
 
 

 

Ikuti Kami di:

 • Statistik Pelawat:
  • Hari Ini:  1,831
  • Bulan Ini:  144,742
  • Keseluruhan:  2,228,791

Kemaskini Terakhir: September 15, 2017 @ 10:45 am

Penafian : PKB tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.